m2

Studieordning .. Bogliste .. FAQ /info ... TILMELDING ... Tidsplan .. Klub .. Sitemap .. Kontakt .. Netbutik. m3 mobilepaylogo2

Horoskopets Planeter / anmeldelser

af Claus Houlberg

Skrmbillede20140616kl142210

Lektørudtalelse
(14/24) 5 108 721 6 (V)
Materialevurderinger - uge 2014/24 (side 73 af 114)

Houlberg, Claus: : Horoskopets planeter : med appendiks om de nye dværgplaneter / forfatter: Claus Houlberg; medforfatter: Mikael Meyer. - Haristios. - 396 sider. - DK 14.1
 

Anvendelse/målgruppe/niveau

For den astrologi interesserede læser såvel på begynderstadiet som den mere erfarne. Bogen præsenterer såvel de psykologiske som de spirituelle vinkler på astrologien.

Beskrivelse

Planeterne er horoskopets energibærere. Deres egen betydning, deres bevægelser og indbyrdes forbundethed i det enkelte horoskop er det, der skaber et unikt billede af en karakter og et livsforløb med dets vanskeligheder og muligheder. Claus Houlberg er en af landets ypperste astrologer med mange bogtitler bag sig. Bogen her bygger i lighed med Horoskopets aspekter og Horoskopets 12 tegn på en række radiointerviews holdt i 1987-88, hvor Houlberg øsede af sin enorme viden og erfaring. Det smitter af på bogens sprogtone, der har samtalekarakter med de spring og associationer, der knytter sig hertil. Udover en gennemgang af de 11 planeters astrologiske betydning - i astrologien regnes både Sol, Måne og Pluto for planeter - har bogen også et kapitel om måneknuderne, der astronomisk er to punkter, der fremkommer ved, at Månens bane krydser Jordens ækvatorplan. Deres astrologiske betydning er et mødepunkt. Bogen er i sit sprog nem at læse, på det forståelsesmæssige plan mere krævende.

Sammenligning

Det er den første monografi på dansk om planeternes astrologiske betydning. Den knytter sig til de 2 titler, der nævnes i forrige afsnit.

Samlet konklusion

Formidlingen af horoskopets planeter er et flot stykke arbejde, som her 25 år senere stadig er anvendeligt for den interesserede læser, astrologen under uddannelse samt den mere erfarne astrolog.

Alma Lind Jensen

AnmPlaneterHuse

Opdateret 24/06/2018 - Ret til ændringer forbeholdes