Lektør : Arvelighed


Lektørudtalelse

Choisnard, Paul: Arvelighed i nyt astrologisk lys / forfatter: Paul Choisnard ; tegner: Paul Choisnard ; illustrator: Paul Choisnard ; oversætter: Leena Waale. – Astrologisk Museum. – 120 sider. – DK 14.1

Anvendelse/målgruppe/niveau
Først og fremmest for de meget astrologi interesserede såsom professionelle astrologer og andre, der studerer området på et specialiseret niveau. En helt eksklusiv læser kunne være den astrologiinteresserede slægtsforsker.

Beskrivelse
Bogen er en gammel sag fra for længe siden – i hvert fald før 1930, hvor forfatteren døde. Den foreligger nu for første gang på dansk efter initiativ fra Astrologisk Museum. Bogens emne er astrologien i genealogisk perspektiv – eller mere poetisk: “stjemearv”. Sådan at forstå, at visse særlige aspekter eller konstellationer kan “arves” fra en generation til den næste. Endvidere kan der være tale om astrologiske træk, der springer generationsled over. Dette beskrives først og fremmest ved en lang række eksempler på fx far-datter, morsøn og-så-videre-forhold. Der er tale om både kendte og ukendte personer, og her skal det bemærkes: kendte i Frankrig omkring år 1900. Bogen kræver nogen astrologisk viden og i særdeleshed ditto interesse.

Sammenligning
Jeg har før hørt om generationer, der er astrologisk påvirket kollektivt af langsomtgående planeter i det yderste af solsystemet. Men arvelighed fra generation til generation ses ikke beskrevet som selvstændigt emne. Så bogen står for sig selv.

Samlet konklusion
Dens alder, tema og lidt altmodisch fremtræden vil begrænse lånerinteressen. Der er tale om en astrologisk nicheudgivelse.

Alma Lind Jensen
DBC Lektørudtalelse (13/41) 5 064 711 O (V)


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *